Hjem Solsikker Solsikker på en fredag.

Solsikker på en fredag.

Av tonjehval.com
203 Visninger

Før jeg går over til mine solsikker må jeg bare få takke deg. Fordommer. Kan de bekjempes med åpenhet endte opp med å bli mitt mest leste innlegg så langt! Jeg gleder meg til fortsettelsen.  

Hva er solsikker?

Hvis du ikke fikk meg deg mine første solsikker skal jeg fortelle deg hva det er nå. Du har kanskje hørt om paraplyene til Ida Wulff? Innlegg hvor hun deler all sin frustrasjon igjennom paraplyer?

Solsikker er det motsatte. Små og store hverdagsgleder, anbefalinger, og ting som gir meg det lille ekstra i hverdagen. En liten kontrast fra de tyngste innleggene mine som fort kan bli litt mørke og dystre. Jeg har opprettet et eget dokument på mobilen hvor jeg skriver ned ting etter hvert som tiden går. Den siste uken har vært preget av disse solsikkene:

Sophie Elise tester Norge

Den første solsikken denne gangen er noe jeg trolig ikke ville sagt høyt tidligere. Sophie Elise tester Norge. Jeg har gått fra og ikke like Sophie, til å heie på henne. Selv om hun tar noen store feilsteg innimellom er det også mye bra som kommer ut av plattformene hennes. Kanskje hun rett og slett begynner å bli voksen?

Serien «Sophie Elise tester Norge» handler om å lære mer om hvordan mennesker lever og tenker i vårt land. De tre første episodene handler om abort, funksjonshemmende, og eldreomsorgen. I første episode blir det blant annet sagt at det er bedre å bli voldtatt og beholde barnet, enn en abort i seg selv… Hvilken verden lever vi i?!

Dessverre har jeg hørt rykter om at det bare skal bli lagt ut seks episoder? Noen som vet om dette stemmer?

Tilbake til psykomotorisk fysioterapi.

Den viktigste solsikken for min egen del denne gangen er at jeg endelig er tilbake til psykomotorisk fysioterapi etter sommerferien. Hvordan psykomotorikeren min syntes det er lurt å forlate oss i ti uker får jeg aldri til og stemme. Ikke det at sommeren har vært tung psykisk, eller inneholdt traumatiske hendelser som sitter i kroppen, men ti uker …

Nå har jeg gått der i 3 ½ år og er livredd for å bli «friskmeldt» siden jeg har kommet så langt. Psykomotorisk fysioterapi har blitt mitt lille anker i hverdagen som føles trygt og ha hvis noe skulle skje.

Ny podcast på topplisten.

Jeg er en aktiv podd lytter, spesielt når jeg er ute å går med noe som kan minne om en gammel hårete gubbe om dagen. De fleste faste podcastene mine går under kategorien «enkel underholdning» og det nyeste tilskuddet i lista er ingen unntak.

Snikk Snakk med Belinda og Kirstin. Plutselig satt jeg og lurte på om jeg hadde mye hår på et bestemt sted som ikke har plaget meg tidligere … Du som vet, du vet … 😅

Jeg gleder meg til mandagene fremover, og vil anbefale deg å gi dem en sjanse. Podcasten finner du der du ellers pleier å høre på podcast.

Solsikker på en fredag

Sunn lunsj på tre minutter.

Jeg er stor fan av enkle, raske, og gode måltider. Spesielt til lunsj. For min egen del er det så lett å hoppe over lunsjen siden det baaare er tre timer til middag. Andre som kjenner seg igjen?

Den store favoritten nå om dagen er propud fra Njie med karamell og ett grønt eple ved siden av. Det eneste du må gjøre er å skjære opp eplet. Du kan kutte eplet opp i terninger å blande den med puddingen, eller du kan skjære båter og dobbel duppe til det er tomt. Personlig går jeg for dobbel dupping.

Solsikker på en fredag. Propud fra Njie.

Andre ting som er godt i propud er diverse bær, kiwi, druer, fersken, nektarin, og zero vaniljesaus hvis du trenger dessertfølelsen. Kan også anbefale sjokoladesmaken deres når vi først er i gang.

Propud er definitivt billigst i Sverige, men du kan også bestille herfra.  

Vil du ha ett eget innlegg med enkle lunsj/frokost alternativer som ikke tar så lang tid å lage?

Skrivegleden er på vei tilbake.

Endelig! Etter flere måneder med tørke hvor det beste jeg hadde å gi var en spørsmålsrunde begynner sperren endelig å løsne. Tekstene er langt ifra der de var for ett år siden, men jeg håper det vil komme tilbake med tiden.

Notatappen på mobilen blir fylt med forslag til nye innlegg, stikkord, og diverse inspirasjon. Pinterest, den hellige gullgruven til alle svar du måtte trenge, Googles kloke lillesøster er full av lister og inspirasjon fra utenlandske bloggere. Hvor henter du inspirasjon fra?

Flere dokumenter ligger klare med noe som kan minne om et førsteutkast. Spørsmålet nå er om dette ender som et publisert innlegg eller en del av søppelkassen.

Favoritten blant solsikkene.

Det var mine solsikker fra den siste uken. Favoritten må bli den første timen med psykomotoriker etter ferien, med Sophie Elise sin nye serie kommer på en god nummer to. Har du ikke sett den enda og har tv2 sumo anbefaler jeg deg å så en episode. Den beste så langt er episode nummer to.

Hvilken solsikker har du samlet den siste uken?

-T

Legg igjen en kommentar

Tonje Hval
Hei! Her inne deler jeg tekster og bilder fra en hverdag som kronisk syk på godt og vondt. Tanker, meninger og erfaringer rundt temaet vil finne sin naturlige plass her inne. For spørsmål eller forespørsler: kontakt@tonjehval.com
%d bloggere liker dette: