Hjem Tips og Anbefalinger Mine beste tips for å komme seg ut av døren.

Mine beste tips for å komme seg ut av døren.

Av tonjehval.com
318 Visninger

Alle har godt av å komme seg ut i blant. Selv om fordommene mot sykemeldte/uføre som f.eks. drar på cafè florerer rundt er det sunt for både kropp og psyke. Risikoen for å få depresjon og sosial angst ved å sitte inne hver dag er stor. Derfor ønsker jeg å dele mine beste tips for å komme seg ut.

For de fleste er dette med å komme seg ut døren en selvfølge og en del av de daglige rutinene. For andre er dette en større utfordring som krever planlegging. God planlegging.

Mine beste tips

 

Rutiner jeg følger selv.

Jeg skal ikke sitte her å si at disse tipsene fungerer hver gang. Noen dager må jeg trekke meg i siste liten selv om alle tipsene nedenfor er fulgt til punkt og prikke.

Samtidig er det disse rutinene jeg følger de gangene jeg kommer meg ut. Dette er rutiner som passer utifra min helse. Kanskje noen av dem kan hjelpe deg?

 

 

 

 

Fem tips fra meg til deg

 

Dusj en dag eller to i forveien. Den dusjen… Når jeg tenker på dusjen tenker jeg på smertene og utmattelsen som kommer med. Den ekstra belastningen er det siste kroppen din trenger den dagen du skal bort.

Dusj en dag eller to i forveien. Det er ingen som legger merke til det uansett. I verste fall er alltid tørrshampoo en reddende engel på dårlige dager.

 

Slapp av fra morgenen av. Kan jeg bli bedre her? absolutt! Å tømme den oppvaskmaskinen tar mer energi enn du tror. Det støvet som ligger midt i synsfeltet skader ingen.

Bruk heller dagen på sofaen eller i senga med en god serie, favoritt boken, podcasten du har hørt så mye bra om, eller noe annet som gir deg ro.

Legg heller ingen planer dagen etter. Som regel kan det være motiverende å vite at man kan lade opp batteriene dagen etter uten noen form for forstyrrelse.

 

Bruk tiden på sofaen til å tenke ut hva du skal ha på deg. Dette er noe jeg har begynt med i det siste, og det hjelper på både stressnivået og smertene.

Du har en viss kontroll på hva som befinner seg i skapet ditt, hvorfor bruke tid på å stå oppreist hvis du er usikker på hva du skal ha på deg? Tenk heller over hva du skal ha på mens du ser på tv, eller gjør noe annet fra punktet over.

Husk å ta på noe som er behagelig å gå med og som du føler deg vel i! Det viktigste er tross alt at du er der, ikke hva du har på deg.

 

Begynn å ordne deg to-tre timer før du skal dra.Jeg og et par andre jeg har snakket med i forkant av dette innlegget er enige om en ting. En liten finish før man skal ut hjelper på energien og lysten til å dra ut.

Det trenger ikke være full glam med vipper og selvbruning. Det kan være så lite som litt fuktighetskrem og leppepomaden som du har liggende. Litt fukt og glød i ansiktet hjelper mye de dagene man føler seg ekstra sliten.

 

Ta smertestillende en time før du skal dra. Nå er ikke hensikten min at du skal dope deg ned før du går ut døren, men at du skal slappe av, kose deg, og ikke kun fokusere på smertene når du først har kommet deg ut.

De fleste smertestillende begynner å virke etter 10-40 minutter så ved å ta dem en time før vil kroppen rekke å roe ned før du skal dra. Dette er kanskje ett av mine beste tips.

 

En påminnelse til deg

Det siste er ikke nødvendigvis ett tips, mer en liten påminnelse til deg.

Vil du egentlig dra ut den dagen? Vil det arrangementet gi mer enn det vil ta? Vil du sitte igjen med gode minner dagen etter som vil overstige smertene og utmattelsen? Det er er lov å være egoistisk å tenke på hva som er best for en selv.

Ha det i bakhodet.

 

 

Hvilket rutiner er viktig for deg før du skal ut?

 

Legg igjen en kommentar

Tonje Hval
Hei! Her inne deler jeg tekster og bilder fra en hverdag som kronisk syk på godt og vondt. Tanker, meninger og erfaringer rundt temaet vil finne sin naturlige plass her inne. For spørsmål eller forespørsler: kontakt@tonjehval.com
%d bloggere liker dette: