Hjem Tips og Anbefalinger Hvorfor du bør bruke mer tid på sosiale medier.

Hvorfor du bør bruke mer tid på sosiale medier.

Av tonjehval.com
221 Visninger

Jeg kommer stadig over viktigheten med en detox kur fra sosiale medier. Den digitale verdenen som bare blir større med tiden. Nå skal jeg ikke nekte for teorien bak dette, men i dette innlegget vil jeg dele hvilket fordeler sosiale medier kan gi deg som er kronisk syk.

Felleskapet.

La oss starte med det beste. Nemlig fellesskapet rundt kronisk sykdom. Ikke trodde jeg da jeg opprettet profilen min på instagram for ett år siden at jeg skulle komme i kontakt med så mange fantastiske personer. Personer som er i samme situasjon som meg selv. Det gjør noe med deg å vite at du ikke er alene selv om du sitter hjemme hver dag.

Du vil kanskje ikke finne noen med eksakt samme sykdomsbilde, men det gjør ikke noe. De fleste har opplevd noe lignende, eller noe veldig likt. Derfor trenger du ikke skamme deg eller være flau over din egen tilstand.

Er du på instagram? I så fall vil jeg anbefale deg å følge #kronikerkollektivet. En hashtagg hvor det daglig blir publisert nye innlegg fra mennesker som forstår og respekterer deg. Oppturer, anbefalinger, tips, informasjon og humor er bare noe av det du får opp i feeden. Kanskje du til og med finner deg en ny venn?

Tips og anbefalinger.

Jeg er ganske sikker på at jeg ikke bare snakker for meg selv når jeg sier dette. Hvor mange ganger har du ikke vært hos en lege og gått ut med flere spørsmål enn dem du gikk inn med? Hvor ofte har du ikke følt deg som en kasteball som aldri blir sett? Hvor ofte har du ikke følt at legen presser deg ut døren uten at du kommer deg noen vei videre?

Jeg har følt på dette flere ganger, og har derfor endt opp med å søke på google uten å komme noe lenger. Det sies at personlige erfaringer er verdt mer enn mange års forskning. Jeg kunne ikke vært mer enig!

Du kan bli med i flere forskjellige grupper på nette som er spesielt tilpasset din kroniske sykdom.  På facebook vil du blant annet finne større grupper som inkluderer alt. Kroniske smerter/lidelser Norge og Kroniske smerter Norge er eksempler på dette. Så har man de gruppene som er rettet mot en bestemt pasientgruppe. Her har vi blant annet Norges ME- forening- unge voksne og Revmatisme og kroniske smerter- Norge: forskning og nyheter.

Før du går over til neste fordel vil jeg bare gjøre deg oppmerksom på en ting. Ta alt du leser på sosiale medier med en klype salt!

Sosiale medier

Underholdning.

Så kom vi til den mest åpenlyse fordelen. Underholdningsverdien i sosiale medier. Det er flere ganger jeg sitter å scroller på de forskjellige plattformene kun for underholdningen sin del. Hvem gjør ikke det?

La oss ta YouTube. Verdens største nettsted for opplasting, visning, og deling av videoklipp. Et sted hvor du finner alt fra dokumentarer, musikk, meditasjons øvelser, personer som dokumenterer livet sitt, og MYE MER! La oss bare si at jeg får dekket mye av underholdningsverdien min her inne…

Visste du at YouTube har over en milliard brukere som tilsvarer nesten èn tredjedel av de som bruker internett?

Mennesker er naturlig sosiale skapninger, med mindre du er som meg og går under kategorien introvert … Vi liker å følge med på andre sine liv, og vi liker å få en form for bekreftelse i igjennom likes og kommentarer. Kjenner du deg igjen?

Takk og lov for at vi har så mange forskjellige plattformer å velge imellom. Alle med sine positive og negative sider.

DU VIL OGSÅ LIKE: Mine beste tips for å komme seg ut av døren.

Baksiden av medaljen.

Selv om fordelene ved bruk av sosiale medier er mange er det også en stor bakside som er viktig å huske på. Får du dekt alle dine primære behov i løpet av døgnet? Søvn, mat, drikke, og fysisk bevegelse trumfer alle tidstyvene i løpet av dagen!  

I tillegg til å passe på dine primære behov finnes det flere punkter du bør styre unna.

  • Følg de som gjør at du føler deg bra, ikke de som drar deg ned.
  • Fjern og blokker alle nettrollene som finnes der ute. De vil alltid være der, men du har selv muligheten til å fjerne dem en etter en.
  • Tenk deg om en ekstra gang før du publiserer noe. Det er stor forskjell på innhold som er personlig og innhold som er privat.

Bruk sosiale medier hvis det gir deg noe.

Så neste gang du leser om viktigheten av sosiale medier detox tenk over dette. Hva får du ut av å bruke sosiale medier? Føler du deg mindre ensom? Føler du deg inkludert og forstått? Har du noen du kan prate med på dagtid når alle rundt deg er opptatt? Gir det en viss glede i hverdagen?

Hvis svaret er ja på flere av spørsmålene ovenfor vil jeg faktisk anbefale deg til å bruke sosiale medier aktivt.

Ja, det er negative sider ved bruk av sosiale medier og ting du må være forsiktig med, men det betyr ikke at du bør slette alle appene du har. Fordelene er der, og de må ikke glemmes!

Har sosiale medier en positiv innvirkning på dagene dine? I så fall på hvilken måte?

Legg gjerne igjen link eller brukernavn til din Instagram profil i kommentarfeltet.

-T

Legg igjen en kommentar

Tonje Hval
Hei! Her inne deler jeg tekster og bilder fra en hverdag som kronisk syk på godt og vondt. Tanker, meninger og erfaringer rundt temaet vil finne sin naturlige plass her inne. For spørsmål eller forespørsler: kontakt@tonjehval.com
%d bloggere liker dette: