Hjem Tips og Anbefalinger Hvordan coaching hjalp meg til å bli en bedre versjon av meg selv.

Hvordan coaching hjalp meg til å bli en bedre versjon av meg selv.

Av tonjehval.com
441 Visninger
Hvordan coaching hjalp meg

 Annonse// Behandlingen var gratis, men jeg er ikke forpliktet til å skrive dette innlegget. 

Jeg skal bruke dette innlegget til å fortelle deg om ei dame. Ei dame som har gitt meg en pangstart på 2019. Ei dame som har gitt meg de verktøyene jeg trenger for å bli den beste versjonen av meg selv her og nå, men også i fremtiden. Jeg ønsker å dele med deg hvordan coaching hjalp meg.

Rett før jul, nærmere bestemt 28. november 2018 ploppet det opp en lengre melding på instagram. Jeg skal ikke dele hele meldingen her, men en del av meldingen gikk slik: «Ser at ett av målene dine for 2019 er personlig utvikling». Ikke visste jeg at det skulle bli starten på en opplevelse som ville gi meg så mye på flere områder.

 

Hvilket fordommer hadde jeg i forkant?

Jeg liker å tro at jeg er en person med få fordommer, men til tider blir jeg noe usikker… En coach forbandt jeg med en person som er bedreviter og noe høy på seg selv. En gruppe mennesker som tror dem kan løse verdensproblemer etter å ha tatt ett par kurs sammen med andre som ønsker akkurat det samme. En person som tjener lett-tjente penger på andre menneskers uvitenhet rundt coaching.

Sist men ikke minst. Hva kan en coach gjøre som ikke psykomotorikeren min
allerede hjelper meg med? Her er svaret som Ingrid gav meg :

Jeg er jo ikke psykolog, men coaching er terapeutisk. En coach fokuserer mye på fremtiden og nåtiden, mens en psykolog prøver å løse opp i fortiden. Enkelt forklart med en metafor som hjelper meg å forstå: En psykolog er der for å hjelpe ett frø, mens en coach hjelper frøet til å blomstre.

Bakgrunnen til Ingrid, og hvor du kan ta kontakt med hun.

Ingrid Thomassen har tatt kurs innen coaching, og har som mål å bli internasjonalt sertifisert i løpet av 2019. Ingrid jobber på en profesjonell måte med taushetserklæring man må skrive under før man starter. I tillegg følger man en møteplikt slik at verken du eller Ingrid kan avlyse i hytt og pine. Det er selvfølgelig lov å utsette timen hvis man plutselig blir dårlig, eller noe annet uventet dukker opp.

Begynner nysgjerrigheten å rive litt i deg? Kanskje du har noen personlige spørsmål som ikke jeg kan svare på? Kanskje du lurer på om dine utfordringer eller mål kan løses med coaching? Send Ingrid en uforpliktet mail her og nå!

markyourway.ingrid@gmail.com

Du kan også følge Ingrid på instagram her.

Hvordan coachingen fungerte i praksis.

Selve coachingen tok vi over videosamtaleprogrammet zoom. Første timen varte i 120 minutter. Dette var en oppdagelsesøkt for å finne ut mitt livsformål, visjon, verdier, mål og retning for mine kommende timer. Du trenger ikke vite svaret på alt dette før du starter, men det kan være greit å vite hvorfor du ønsker å prøve coaching.

Timene etter varte i ca. 45 minutter, å gikk over syv ganger fordelt over tre måneder. Før hver time ble arbeidsarkene vi skulle jobbe oss igjennom sendt på mail, slik at jeg fikk en viss anelse om hva vi skulle jobbe med.

Flere av timene gav meg også forskjellige verktøy jeg kan bruke i situasjoner hvor jeg står litt fast, eller hvor utfordringene jeg løste under coachingen kommer tilbake igjen.

 

Hva lærte jeg?

Nå må jeg først presisere at dette er hva jeg har lært utifra mitt mål som var personlig utvikling. Hva man lærer vil være individuelt fra person til person.

  • Etter 26 år har jeg endelig funnet mine verdier som jeg kan ta med meg i hverdagen.
  • Humøret mitt har gått opp etter jeg startet med coaching.
  • Jeg er mer positiv for fremtiden.
  • Jeg har en større ro, som også har dempet drastisk på tankekjøret.
  • Jeg jobber med å balansere den syke Tonje med hva jeg faktisk har lyst til å gjøre.
  • Jeg har lettere for å si det jeg tenker.
  • Jeg tenker mindre på hva andre mener om meg.
  • Jeg begynner endelig etter 26 år å bli kjent med den jeg ønsker å være, fremfor den alle rundt meg forventer at jeg skal være.

Alle kan gjøre det!

Helt til slutt vil jeg bare presisere en ting. Uavhengig av helse, psyke, energinivå, og andre utfordringer i hverdagen vil coaching passe for deg. Nå har jeg delt hvordan coaching hjalp meg, og hvis ikke det er motivasjon nok skjønner jeg ingenting.

Jeg har store smerter i beina, en mild form for ME, og generelt lite overskudd i hverdagen. Dette var en av grunnene til at jeg holdt på å takke nei. Hvor skulle jeg finne energi til coaching?

Jeg kom meg igjennom alt, måtte flytte en time, men utenom det ble helsen ingen hindring. Jeg lagde mine egne «lekser» fra gang til gang slik det verken ble for mye eller for lite. Energirusen og mestringsfølelsen jeg satt igjen med etter hver time kan du også få! 

Er det verdt det?

JA!

Til tross for mine fordommer har jeg ikke angret ett sekund i etterkant. Jeg hadde takket ja uten å nøle hvis jeg hadde fått den samme muligheten ved en senere anledning.

Ingrid gjør hele opplevelsen til en fest. Hun sender ut energi som sprer seg i kroppen på deg. Hun får deg til å tenke, reflektere, å ta valg som er riktig for deg . Hun motiverer og inspirerer deg på en måte som gjør at du gleder deg til den neste timen. Hun heier på deg og alt du får til. Hun er ren glede og energi i en kropp.

Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk denne muligheten og unner deg den sammen opplevelsen enten du har tidligere erfaring med coaching, eller om du er like fersk som jeg var.

Hvis det er noe du lurer på etter å ha lest innlegget er det bare spørre så skal jeg svare så fort jeg kan. Jeg håper dette innlegget om hvordan coaching hjalp meg til og bli en bedre person kan inspirere deg til å gjøre det samme.  

Jeg setter stor pris på om du vil dele innlegget for Ingrid sin skyld. Er det ei som fortjener å oppnå målet sitt for 2019 så er det hun!

 

-T

2 Kommentar

Elisabeth mai 16, 2019 - 6:49 pm

Åh så flott skrevet. Jeg ble lity inspirert til å dele min historie med coaching nå, har holdt det litt for meg selv fordi jeg er redd for disse fordommene hos andre. Hehehe

Så bra at du deler, håper og tror dette kan hjelpe flere. Jeg har heller ikke angret et sekund etter mine timer. Anbefales 😍

Svar
tonjehval.com mai 16, 2019 - 6:54 pm

Jeg vil veldig gjerne lese din erfaring nå som jeg har vært igjennom det selv

Svar

Legg igjen en kommentar

Tonje Hval
Hei! Her inne deler jeg tekster og bilder fra en hverdag som kronisk syk på godt og vondt. Tanker, meninger og erfaringer rundt temaet vil finne sin naturlige plass her inne. For spørsmål eller forespørsler: kontakt@tonjehval.com
%d bloggere liker dette: