Hjem Oppskrifter Hjemmelaget knekkebrød.

Hjemmelaget knekkebrød.

Av tonjehval.com
2120 Visninger
Hjemmelaget knekkebrød

Dette er ikke en matblogg, men når jeg kommer over noe som er enkelt å lage, er bra for kroppen, metter godt i små mengder, og i tillegg smaker godt ønsker jeg å dele det med deg.

Disse hjemmelagde knekkebrødene inneholder kun naturlige ingredienser som blant annet er bra for din fordøyelse. Perfekt for deg og meg som kun fungerer ved hjelp av medisiner i pilleform. Det er ingen hemmelighet at magen fort kan bli treg, og da er det greit å få i seg noe som finner tilbake til den gode balansen.

Disse hjemmelagde knekkebrødene er hentet fra Grete Roede som fokuserer på en sunn livsstil som er bygget på gode vaner. Alle ingrediensen fant jeg på min lokale kiwi så du er ikke avhengig av helsekostbutikker og lignende. Når det er sagt, la oss gå over til selve oppskriften!

For 45 knekkebrød trenger du:

3 dl sammalt rug grov.

3 ½ dl havregryn lettkokte.

1 dl kruskålen.

1 dl sesamfrø.

2 dl solsikkefrø. (Jeg byttet dem ut med solsikkekjerner)

1 dl linfrø.

1 ts salt.

7 dl vann.

Hjemmelaget knekkebrød

Fremgangsmåte:

  1. Bland alt sammen i en bolle, og dekk to stekeplater med bakepapir.
  2. Smør blandingen utover platene med en slikkepott slik at det blir et tynt og jevnt lag. Her trodde jeg at jeg hadde et tynt lag, men jeg kunne fint dratt ut røra mer for å få mer crisp i knekkebrødene.
  3. Stek deigen i oven ca. 30-40 minutter med varmluften på 170 grader.
  4. Åpne døren på ovnen 2-3 ganger for å slippe ut dampen. Når du skal ta ut knekkebrødene, sett ned varmluften til 100 grader.
  5. Del opp knekkebrødene og ta bort bakepapiret. Her brukte jeg en pizzaskjærer som anbefales videre.
  6. Legg  de hjemmelagde knekkebrødene på en rist og la dem stå i ovnen til de har blitt sprø. Ca 45-60 minutter. Pass bare på at knekkebrødene ikke blir svidd på slutten.
  7. Avkjøles helt på risten før de legges i en boks. For lengre holdbarhet, ikke lokk igjen lokket på boksen. Da kan knekkebrødene lettere bli myke.

Etter du nå har lest oppskriften håper jeg det ikke føles overveldende å gjennomføre. Mesteparten av tiden bruker du på å slappe av, mens ovnen gjør sitt i bakgrunnen. I tillegg er ikke dette ingredienser som koster halve månedsinntekten din.

Selv om denne oppskriften er et større avvik fra de innleggene som blir publisert til vanlig håper jeg du får nytte av denne oppskriften. Enten du lager knekkebrødene i nærmeste fremtid, eller lagrer dette innlegget i bokmerker så du har det tilgjengelig når fristelsen kommer snikende.

-T

Er det ønskelig med flere oppskrifter her inne?

2 Kommentar

Karina 12. mai 2020 - 20:32

Så godt det ser ut! Takk for tips 🙂

Svar
tonjehval.com 13. mai 2020 - 00:37

De er veldig gode!😃 Bare hyggelig 😊

Svar

Legg igjen en kommentar

%d bloggere liker dette: