Hjem Hverdag Flytting. Hvordan gjøre prosessen mindre stressende for kroppen.

Flytting. Hvordan gjøre prosessen mindre stressende for kroppen.

Av tonjehval.com
552 Visninger

Ikke visste jeg at flytting kom til å bety total tørke her inne i seks uker, men nå er vi endelig på plass i vår nye leilighet! Etter flytteerfaringen friskt i minne har jeg ingen planer om å flytte med det første, men jeg ønsker å dele noen erfaringer og tips fra prosessen med deg.

Utrolig fornøyd.

Selv om summen på leiligheten gav meg høyt blodtrykk og nerver i høyspenn er jeg glad for at vi havnet i akkurat denne leiligheten etter flere budrunder.

Følger du meg på instagram har du jo allerede fått et innblikk i hvordan det ser ut her. Følger du meg ikke på instagram vil jeg anbefale deg å gjøre det nå da jeg deler mer fra hverdagen på story. Profilen min finner du ved å trykke her.

Det er så mye jeg kunne nevnt her og nå som slår den gamle leiligheten. Både når det kommer til hvordan leiligheten ser ut, men også hvordan det føles å bo her. Enten bor du på et sted hvor du føler at du ikke passer helt inn, eller så bor du på et sted hvor du føler at du er en del av et nabolag.  

 Jeg vet ikke om det er utsikten som vinner, min koselige kontorplass, det faktum at vi har to etasjer med et ekstra rom, eller verandaen som trumfer alt. Kjenner jeg meg selv rett kommer det sikkert flere innlegg i forbindelse med dette en gang i fremtiden.

flytting

Baksiden av medaljen.

Tross god planlegging og mye hjelp gikk ikke flyttingen helt som planlagt. Kanskje jeg burde ha tenkt på dette på forhånd. Forberedt meg på tanken og følelsen av og ikke kunne hjelpe til på lik linje med alle andre som var involvert i flyttingen.

Jeg er ikke den beste på å holde det mentale på topp når kroppen begynner å bli sliten og vond. Du kjenner deg sikkert igjen. I mitt hode stod jeg kun å så på at alt ble flyttet fra den gamle leiligheten til den nye. Jeg bidro minimalt, og burde ha klart å presse kroppen hardere. Det hele endte med adrenalinrush, mareritt, lite søvn, falske tanker, og en kropp som aldri klarte å lande.

Takk og lov for at jeg skriver dette innlegget nesten to uker seinere. Nå vet jeg at det kun var i mitt hode, og at måten vi gjennomførte det på var det beste for alle. Spesielt meg selv.

LES OGSÅ: Hvordan en hobby er med på å øke din livskvalitet.

Hvordan gjøre flyttingen mindre stressende.

Selv om kroppen sa stopp og den første uken i ny leilighet var lang vil jeg dele hvordan vi la opp flyttingen. En flytting som ga kroppen en god oppladning, minimalt med stress, og rom for avslapping og ro. Optimalt for deg som er kroniker, eller for deg som takler stress dårlig.

Begynn planleggingen tidlig.

Kanskje hovedgrunnen til at det gikk så bra som det gjorde? Fire uker før overtakelsen begynte vi å planlegge hele flyttingen. Flytteesker ble kjøpt inn og planer ble laget.

Alt som vi ikke ville få bruk for de kommende ukene ble pakket ned, og før vi visste ordet av det var vi nesten klare for første pulje to uker før overtakelsen. På grunn av god tid skjedde pakkingen i et rolig tempo, med gode pauser.

Skriv ned en konkret plan.

Her kan du spare deg for mye stress og uvisshet. Ikke bare har du kontroll selv, men det er enklere å inkludere de som skal hjelpe til med flyttingen.

Planen vår inkluderte:

  • Hvilken dag med dato det forskjellige skulle skje.
  • Detaljert plan for de forskjellige dagene. For eksempel: Lørdag. Flytte utemøbler, spisestue, vinskap, fryseskap, og skap i spisestue.
  • Hvem som skal være med på det forskjellige under flyttingen. For eksempel: Tømme mat og kjøre alt fra det gamle kontoret. (Per og Pål)

Spør om hjelp.

Jeg er ikke spesielt god på å spørre om hjelp, men har heldigvis en samboer som er bedre på det området. Hadde vi ikke fått den hjelpen vi fikk hadde vi med en liten overdrivelse fortsatt sittet med halve leiligheten full av pappesker etter flyttingen.

Husk ordtaket «flere kokker, mere søl» når hjelp skal organiseres. Trenger man fem personer ekstra den dagen det kun skal pakkes ut av esker?

Bruk to helger på å flytte.

På grunn av avtaler som kom helt oppi flyttingen ble det fort avgjort at vi skulle flytte over to helger for å få litt tid til å puste imellom slagene. Har du muligheten til å gjøre det, gjør det!

For det første blir det mindre å gjøre for alle involverte. Du får tid til å slappe av å pakke ned siste rest i ukedagene mellom helgene. Sist, men ikke minst blir det lettere å gjennomføre neste punkt på listen.

Begynn å pakk ut med en gang.

Nå vet jeg ikke hvordan du er, men det at vi kunne pakke ut etter hvert som eskene ble flyttet hjalp mye. Esker som kom inn den ene helgen var tomme til den neste. Esker som ikke skulle pakkes ut ble satt på sin rettmessige plass med en gang. Høres det ikke deilig ut?

Jeg håper noen av tipsene kan være til nytte, selv om flytting ikke er det man gjør mest i løpet av livet.

Jeg vil takke deg.

Til sist vil jeg komme med et lite avbrekk. Det er godt å være på plass igjen, og jeg vil takke deg som har trykket deg inn på bloggen i denne tørkeperioden. Det hjelper mye på motivasjonen når jeg nå ser at flere tar seg turen innom selv om jeg ikke annonserer nye innlegg. Skrivelysten er på topp, og jeg har flere innlegg jeg ønsker å dele fremover. Innleggene blir postet fast på fredager.  

Husk å følg meg på instagram for flere oppdateringer fra hverdagen.

-T

Hva er ditt beste flyttetips?

1 Kommentar

Cecilie desember 3, 2019 - 12:00 am

Lurer på hva slags diagnose(r) du har, om du ønsker å dele det… sliter selv med EDS, endometriose og mer. Går jevnlig til behandling på Sunnaas sykehus og flere faste fysioterapeuter. Skal blant annet også begynne med ortroser til omtrent hele kroppen nå snart. Mye av det du skriver høres så kjent ut😅

Svar

Legg igjen en kommentar

Tonje Hval
Hei! Her inne deler jeg tekster og bilder fra en hverdag som kronisk syk på godt og vondt. Tanker, meninger og erfaringer rundt temaet vil finne sin naturlige plass her inne. For spørsmål eller forespørsler: kontakt@tonjehval.com
%d bloggere liker dette: