Hjem Råd og anbefalinger “A piece of my puzzle” – Eteriske oljer med Hege

“A piece of my puzzle” – Eteriske oljer med Hege

Av tonjehval.com
1680 Visninger
Eteriske oljer

eteriske oljer

Første møte med eteriske oljer.

Første gangen jeg hørte om eteriske oljer ble jeg veldig skeptisk. Jeg er nordmann (kvinne) tross alt. Jeg trodde rett og slett det bare var for godt til å være sant og avviste det før jeg i det hele tatt ga de en sjanse.

Så jeg slo de helt fra meg og det var ikke før nærmere ett år etter jeg hadde hørt om de første gang at jeg ble mer nysgjerrig. Det er mange som deler om eteriske oljer i sosiale medier så da jeg først ble nysgjerrig så oppsøkte jeg mer informasjon.

Jeg er en sånn person som undersøker og innhenter informasjon og liker å vite alt. Når det gjelder oljene er dette nærmest umulig fordi det kommer stadig ny forskning og informasjon. Det er så mange der ute som driver med eteriske oljer så jeg jeg gjorde en grundig jobb med å velge ut hvilke selskap og oljer jeg ville bruke til meg og på min kropp.

 

Eterisk olje fra Doterra.

Etter nøye vurderinger ble valget mitt Doterra. Det var ingen som kunne konkurrere med de når det kom til mine viktigste kriterier. Både renhet og kvalitet, men også verdiene til selskapet er viktig for meg. Huden er vårt største organ og alt vi smører på den blir tatt opp i kroppen. Dette har jeg blitt mer bevisst på de siste årene også før oljene kom inn i bildet.

Eteriske oljer ble min inngang til å se på helheten. Alt henger sammen og påvirkes av hverandre. Helheten, din og min helhetlige helse. Hele deg og hele meg.

Alt vi putter i oss, smører på kroppen vår, omgir oss med, tenker og føler, hvem vi henger med, hva vi gjør, the whole shabang.

 

Hva er eteriske oljer?

Og hva er egentlig eteriske oljer? Jo, det er rett og slett væske som er destillert eller kaldpresset fra blader, blomster, bark, frø, stilker, røtter og kvae. Selve essensen av livet i naturen, som kan gjøre en stor forskjell for oss.

Jeg hadde aldri trodd at disse edle dråpene skulle vise seg å bli en så viktig brikke i mitt puslespill. Jeg hadde ikke regnet med de skulle støtte meg så mye som de gjør, så mye at det ikke går en dag uten at jeg bruker de.

Etter at oljene kom inn i livet mitt bruker jeg de til å støtte meg selv helhetlig og jeg bruker oljene som mitt eget apotek for hverdags plager og etter hvilke behov som dukker opp. Jeg har også byttet ut rengjøringsmidler og hud og kroppspleie produkter med selv lagde eller kjøpte produkter som inneholder oljer. Dette for å redusere giftstoffer jeg tilfører kropp og hjem etter å ha lest meg opp på hvor skadelig disse stoffene er for kroppen vår.

Jeg snakket med ei oljevenninne om dette her med hvordan hverdagen er med oljene og vi klarte ikke helt å huske hva vi gjorde før vi fikk oljene. Fordi de har blitt en så viktig del av hverdagen på så mange måter.

Jeg syns det rett og slett er ganske utrolig å kunne bruke naturlige måter for å lindre smerter og ubehag, redusere giftstoffer, støtte kroppen helhetlig og jobbe med rot årsaken og ikke bare symptomer.

Selvfølgelig er det fint å lindre symptomene der og da, men for meg er det også viktig å jobbe for å finne årsaken til at de kommer å gjøre noe med det. På den måten kan vi virkelig komme til bunnen av hvor problemet ligger.

 

Tre måter du kan bruke oljer på.

Det er tre måter å bruke oljer på og det er topisk, aromatisk eller innvortes.

Topisk vil si at vi smører (alltid utblandet) på kroppen. Dette gjør jeg ofte for å lindre ubehag som oppstår som for eksempel spenninger i hodet, stive muskler, sporadisk magevondt, svie eller kløe osv. Jeg bruker dette også ofte for å støtte fokus og konsentrasjon eller for å støtte meg emosjonelt og også for å støtte søvn, hormonbalanse og ro for å nevne noen flere.

Aromatisk vil si at jeg bruker en diffuser som sprer oljene ved hjelp av vanndamp rundt i rommet på den måten påvirker oss emosjonelt (via det limbiske systemet i hjernen der vi finner blant anna traumer, minner og følelser) og er med på å rense lufta. Vi kan også ta en dråpe eterisk olje i hånda og gni de sammen og puste rolig inn.

Innvortes bruker jeg oljene i kapsler jeg lager selv med olje + for eksempel olivenolje. Da blander jeg oljer ut fra hvilke systemer jeg vil støtte, for eksempel fordøyelsen, immunsystemet, hormoner osv.

 

Hvordan jeg bruker oljene i hverdagen.

Hvordan jeg bruker oljene i hverdagen varierer veldig i forhold til «hvor jeg er». Nå bruker jeg oljene mye til å støtte meg emosjonelt i forhold til både traumer og sorg. Da er roende og oppløftende oljer fine.

Ellers har jeg jo noen favoritter, eller mange men skal prøve å plukke ut noen for å dele med deg.

Jeg har lenge slitt med mye uro og engstelige følelser, dette bruker jeg oljer til å støtte hver eneste dag. Her er treoljene min favoritt. De er ofte med på å støtte ro og jording. Copaiba og sandalwood er mine favoritter her.

Alle sitrusoljene har en oppløftende effekt, de brukes ofte hos meg. Min favoritt er bergamot. Den brukes jeg ofte sammen med de over for en gullkombo for å støtte til å roe ned engstelse og uro.

Peppermynte var den første oljen jeg forelsket meg i. Den er og jeg tror vil alltid være en av vinnerne hos meg. Den er veldig allsidig. Jeg bruker den i alt fra brownies og sjokolade til spenninger og høy kroppstemperatur/hetetokter. Den er også fin for en oppkvikkende og fokusert effekt.

For søvn er min favoritt kombo serenity + vill appelsin. Serenity er en blandingsolje som inneholder blant annet lavendel som er kjent som den store søvnoljen. Sammen med villappelsin som kan støtte ro er dette min go to for søvn. I tillegg lukter de amazing.

Jeg bruker også oljene som parfyme forresten! Aldri fått så mye komplementer på at jeg lukter så godt før jeg. Jeg bruker de og til å holde uønskede kryp og insekter borte fra meg og hunden min.

eteriske oljer

Hvor kan du kjøpe eteriske oljer?

Oljene kan bestilles på nett, men jeg anbefaler å bestille via en oljeveileder. Det gir deg den tryggheten du trenger og oppfølging og du kommer inn i ett fellesskap som er der for å støtte å hjelpe. Det var en veldig god støtte for meg da jeg begynte med oljene. Å ha noen å spørre, et sted å finne informasjon, og alltid vite at noen ville hjelpe meg om jeg trengte.

Forskjellen på å kjøpe oljer via en veileder (for eksempel meg) eller i helsekosten er blant annet at du hele tiden har tilgang på læring, oppfølging, støtte og trygghet. I vår facebook gruppe har vi læringsmoduler med mange ulike tema som for eksempel uro, fordøyelse, stress, oljer og barn/dyr osv.

 

Viktig å huske på!

Det som kanskje er det viktigst når du velger hvilke oljer du skal bruke er at du er trygg på hva din olje faktisk inneholder. Alle kan skrive 100% pure essentials oil på flasken, det er dessverre ingen som sjekker dette.

En ting Doterra gjør er at hver eneste olje har et unikt nummer under seg som du kan skrive inn på en nettside. Da får du opp den unike sammensetninger av komponenter som akkurat den oljen du holder i hendene inneholder og alle testene oljen har gjennomgått. De blir blant annet testet for miljøtrusler og renhet.

Det var litt om hvordan jeg bruker oljene og om noen av mine favoritter. Håper du blei inspirert.

Og tusen takk til Tonje som spurte meg om jeg ville dele litt med dere om oljene og min hverdag med de❤

Du finner meg på instagram under @hegeholen eller på facebook: Hege Holen

Klem fra Hege

 

Trykk her for å lære mer om hvordan det er å leve med fibromyalgi.

Legg igjen en kommentar

%d bloggere liker dette: