Home Spørsmålsrunde Svar på spørsmålsrunde

Svar på spørsmålsrunde

by tonjehval.com
0 comment

Det å skulle lage et «bli kjent med meg» innlegg syntes jeg er vanskelig. Hvor starter man, hva har man med, er det innafor å skrive en halv biografi? Jeg har skrevet og slettet om hverandre. Til slutt ble jeg så oppgitt at jeg la fra meg hele idèen for godt.

Spørsmålsrunder derimot. Variert innhold, presist, i tillegg til at det blir en brukbare lengde på det hele. Hvem liker vel ikke en god gammeldags spørsmålsrunde? Her er noen av spørsmålene som kom fra dere:

Hvordan har du det om dagen?

Først og fremst, takk som spør! Jeg er inne i en god periode som har vart noen måneder nå hvor ting er ganske bra. Bank i bordet! Jeg stresser mindre og tankekjøret er sjeldent innom på besøk. I tillegg jobber jeg med og bli flinkere til å gjøre det som gir meg noe i løpet av dagen fremfor å tenke så mye på det jeg burde gjøre.

Er det noe sted i verden som er din drømmedestinasjon å besøke?

Jeg har alltid hatt lyst til å dra til Afrika. Savannetur med elefanter, løver, sebraer, nesehorn, og andre eksotiske dyr på nært hold. Utenom Afrika hadde det ikke gjort noe om jeg hadde rotet meg bort på en vingård i Italia eller Frankrike. Enn så lenge får jeg fortsette å drømme meg bort i bildene som andre legger ut fra drømmedestinasjonene.

Hva fikk deg til å bli kroniker på heltid? Spennende å følge deg både på instagram og blogg!

Det at jeg skriver at jeg er kroniker på heltid er bare en annen måte å si at jeg er kronisk syk på. Jeg vil ikke sitte og føle på at jeg er syk hele tiden og har derfor tatt litt avstand fra ordet kronisk syk. Kroniker derimot høres i mine ører mye bedrer ut, og noe som fenger godt. Derfor sier jeg at jeg er kroniker på heltid.

Jeg har opprettet #kronikerpåheltid som jeg bruker aktivt på instagram. Hashtaggen ble opprettet i oktober og du må gjerne bruker hashtaggen selv hvis du føler at den passer deg og ditt innhold.

Hvordan traff du din kjære?

Litt småkleint, men vi møttes på tinder. Jeg ble nysgjerrig på bikkja som fort viste seg å tilhøre moren, og H tror jeg stoppet opp av mitt lille sjokoladesitat på profilen min. Slik gikk sitatet:

Styrke er evnen til å bryte en sjokoladeplate i fire deler med bare hendene – og så bare spise én av delene.

Dette er snart tre år siden, og om litt over ett år skal vi gifte oss. Kliss, og klass, men det er håp på tinder også.

Hva tenkte du da du ble ufør?

Jeg ble 100% ufør nå i mars? og det var mange tanker som gikk igjennom hodet når svaret på søknaden kom.

En del av meg var lettet og glad. Søknaden gikk igjennom på første forsøk, økonomien for fremtiden var sikret, og jeg kan nå bidra litt mer økonomisk i forholdet. En annen del av meg ble både lei og tom. Det er noe med den «tittelen» som gjør at du innser hvor dårlig du faktisk er. Det å få ufør nå til dags er langt ifra lett.

Hvilken rase er Oliver, og hvor gammel er han?

Oliver er en engelsk cocker spaniel som ble tre år 16. februar.

Er det noe du angrer på her i livet?

Jeg hører ofte at man i utgangspunktet ikke skal bruke så mye tid på å tenke på hva man kunne gjort annerledes tidligere i livet. Når det er sagt er det en ting som dukket opp når spørsmålet kom. Jeg skulle ønske jeg var tøff nok til å gå den linjen jeg aller helst ville gå på skolen, og si det jeg tenkte høyt i stedet for å holde kjeft. Kort fortalt vært litt tøffere oppigjennom årene.

Du gir så mye positiv energi igjennom instagram, så mitt spørsmål til deg er om du alltid er like positiv?

Så koselig å høre! Jeg har dårlige dager som alle andre. Noen dårligere enn andre. Dager hvor jeg er dritt lei av å være kronisk syk, og dager hvor jeg ønsker å amputere beina. Planen med både instagram og bloggen er jo å vise de dårlige dagene og, men det er så lett å dele mer innhold fra de gode dagene. Det er en kode som er vanskelig og knekke.  

Hva er din favoritt ansiktsmaske?

Jeg har to favoritter nå om dagen. Den ene er : Mediterranean Almond Milk With Oats Instant Soothing Mask, og den nyeste favoritten i skapet er: Nicaraguan Coffee Intense Awakening Mask. Begge er fra The body shop og gjør underverket for min sensitive hud som kan minne om sandpapir til tider. Prisen er heller ikke så skremmende.   

Hvilket kamera bruker til å ta bilder med? Elsker bildene dine!

Takke takk! Før brukte jeg Canon 650D til nesten alle bildene som ble tatt, men etter jeg byttet mobil til Iphone XS blir de fleste bildene tatt med mobilen. Til syvende og sist handler alt om lys, utsnitt, vinkel, og alle har sin egen stil når det kommer til foto.

___________________________________

Håper du likte dette innlegget like mye som jeg likte å svare på spørsmål fra dere. Kanskje du har lært noe nytt om meg?

Takk for alle spørsmålene som kom inn 😊

-T

Hvis du av en merkelig grunn finner denne bloggen interessant kan du følge meg videre på instagram. Der finner du noen hverdagsøyeblikk på story, og et og annet innlegg innenfor samme tema.

Leave a Comment

Tonje Hval
Hei! Her inne deler jeg tekster og bilder fra en hverdag som kronisk syk på godt og vondt. Tanker, meninger og erfaringer rundt temaet vil finne sin naturlige plass her inne. Er du kroniker selv, pårørende, eller bare ønsker å se mer av hvordan et liv som kronisk syk kan være så må du gjerne følge facebooksiden min: tonjehval.com for å få de siste oppdateringene først! For spørsmål eller forespørsler: kontakt@tonjehval.com
%d bloggere liker dette: