Home Hverdag Vil det å kutte ned på kjøtt dempe smertene mine?

Vil det å kutte ned på kjøtt dempe smertene mine?

by tonjehval.com
2 comments
Vil det å kutte ned på kjøtt dempe smertene mine?


Vil det å kutte ned på kjøtt dempe smertene mine? Du har sikkert lest artiklene, i det minste sett overskriftene. Spesielt hvis du som meg sliter med kroniske smerter. Artikler hvor du skal kutte ned på det ene og det andre i kostholdet for å dempe smertene. Jeg skal nå prøve ut en av metodene.

Har alltid spist kjøtt.

Jeg har alltid spist kjøtt. Selv i mine kresne år hvor kylling var tørt, og biff var vanskelig å få ned. Det å spise kjøtt har vært like normalt for meg som det er å spise bønner og kikkerter for en vegetarianer.

Kyllingpålegget har alltid ligget i kjøleskapet. Har jeg ikke kyllingpålegg eller annet kjøttpålegg føler at noe mangler. Flaut, men sant. Kyllingpålegg med italiensk salat under er en gjengganger. Skal jeg ha noe enkelt blir det som regel knekkebrød med kjøttpålegg.

Kanskje jeg nå finner noen enkle retter som frister mer enn de tørre knekkebrødene? Noe som gir kroppen mer av det som er optimalt næringsmessig?

Planen.

Planen min er ikke å gå over til et 100 % vegetarisk kosthold. Egoistisk? Kanskje, men her gjelder setningen «Litt er bedre enn ingenting». Kort fortalt. Jeg skal kutte ut kjøtt i alle måltidene utenom middagen. Frokost, lunsj, evt. kveldsmat, og mellommåltid ble vegetariske fra og med i går.

I dette avsnittet stod det i utgangspunktet tre grunner til hvorfor jeg fortsatt skulle spise kjøtt til middag. Takk for at fornuften tok tak i siste sekund! Det blir for dumt å forsvare mitt eget valg når det valget kun går utover meg selv.

Jeg har ikke satt noe sluttdato og kommer heller ikke til å gjøre det. Selv om jeg spiser i gjennomsnitt mye kjøtt tror jeg at dette kan bli en god vane med tiden. En livsstil som jeg kan trives med.

_____________________________________________________________________

Hvordan finne ro i hverdagen? Fem enkle tips finner du her.

_____________________________________________________________________

Helsemessige fordeler.

Så hva sier alle artiklene på nette at mindre kjøtt skal være godt for? Her har jeg bare plukket ut de jeg tror på. Det ligger så mange teorier der ute at man kan bli smårar hvis man skal tro på alt.

  • Betennelsesdempende. Kanskje hovedgrunnen til at jeg ønsker å prøve dette. Denne irriterende smerten som det er vanskelig å komme seg unna skulle jeg gjerne vært foruten.
  • Tarmbakteriene vil endre seg til det bedre. Les gjerne denne forskningen hvis du ønsker å lære mer om dette.
  • Magebakteriene vil bli mer beskyttende. Jeg tar smertestillende flere ganger om dagen, så hvis dette kan være med på å minske sjansen for magesår er jeg med!
  • Minsker fare for kreft og andre livsstilsykdommer. Jeg klarer ikke å tro på alt rundt dette punktet, men hvis det hjelper meg å runde 100 år så, hurra!

Forventninger

På den ene siden har jeg store forventninger til dette, men på den andre siden er jeg skeptisk. Alt som florerer rundt på nette og virker for godt til å være sant gjør meg skeptisk. Hvordan skal det å kun kutte ned på kjøtt dempe smertene mine?

Vil blodsukkeret bli jevnere? Vil energien vare lenger ? Vil humøret stige? Vil det gjøre noe med søvnkvaliteten min? Jeg håper det.

Mitt største ønske er at dette kan være med på å dempe den kroniske betennelsen i kneet. Nå går jeg på betennelsedempende daglig som jeg ønsker å kvitte meg med en vakker dag. Hvis du sliter med betennelse selv kjenner du kanskje igjen i den irriterende smerten det fører med seg?

Jeg er spent, klar, motivert, og små nervøs for hvordan dette ender. Vil det å kutte ned på kjøtt gi meg mindre smerter? Har artiklene på nettet rett om at kjøtt er med på å øke betennelse i kroppen?

Hvis du har noe gode vegetarretter, eller noen profiler på instagram som er inspirerende på temaet så del dem gjerne i kommentarfeltet.

-T

Du vil også like

2 comments

Carina Lie mai 26, 2019 - 8:23 pm

Moren min lever med kroniske smerter og kuttet ned på kjøtt, hun merker stor forskjell altså 🙂 Lykke til<3 Jeg syntes å bytte ut kjøtt med røde bønner eller kikerter i f.eks. taco er enda bedre enn kjøtt!

Reply
tonjehval.com mai 26, 2019 - 8:27 pm

Så motiverende å høre 😊 Tusen takk for tips! 😃

Reply

Leave a Comment

Tonje Hval
Hei! Her inne deler jeg tekster og bilder fra en hverdag som kronisk syk på godt og vondt. Tanker, meninger og erfaringer rundt temaet vil finne sin naturlige plass her inne. Er du kroniker selv, pårørende, eller bare ønsker å se mer av hvordan et liv som kronisk syk kan være så må du gjerne følge facebooksiden min: tonjehval.com for å få de siste oppdateringene først! For spørsmål eller forespørsler: kontakt@tonjehval.com
%d bloggere liker dette: